11 Eylül 2012 Salı

Hayaller Var Oldukça Umutlar Ölmez...

Ne tuhaf ölümlü olduğunu bilibte hayata sıkıca sarılmak .Aslında tek sevgili ve vazgeçilmezimiz,aşkımız hayatmış bunu öğrendim.Sevdiklerimizi ,aşklarımızı, yaşadıklarımızı anlamlı hale getiren hayat değil mi ,yalan yapanda hayat yaşananlar bir varmış bir yokmuş...Umutlar  beslenir hayata dair hayallerle süslenir her biri ayrı bir dünya olur ulaşılmayan ...Yıllarca yaşanır varlarla yoklar peki kimler var ne kadarı gerçek ne kadarı mutluluk ölçemeyiz. ya arkdasından boş gözlerle baktımız umutlarımız gerçekleşeyen ama vazgeçemediğimiz hayallerimiz kocaman bir yalan mı ?Hayal kurup yaşarız ne gerek varsa yaşadıklarımız zaten hayel..Bu gün gerçek sandığımız ,yarın hayal olur.Her ne olursa olsun hayatı anlamlaştırmak umutlarımıza hayellerimizi katarak yaşamak lazım......Bazen erişemediğimiz birtakım şeyleri hayelde de olsa yaşamak güzel.........Umutlarımız ve hayallerimiz Her daim gerçek olsun...Hayat hayallerle güzeldir :)

10 yorum:

uruguaylı dedi ki...

Bende bulamadım henüz, gerçekmi hayalin içinde yoksa hayallermi gerçeğin içinde gizli.. Sanırım sorgulamadan yaşamak en güzeli:)

Pabuc dedi ki...

Ölüm de olsa sonunda hayaller olmalı çünkü bir şekilde hayata da tutunmamız lazım yoksa yamak boş geçiyor gibi geliyor..Bize verilen hayatın bir yerlerinde bağlı kalmanın zararı yok yeterki her durumda doğruyu seçebilelim görebilelim ve doğru olabilelim..

Sevgiler..

kahvetelvesi dedi ki...

Bu kadar hengamenin içinde hala ayakta oluşumuzu hayallere borçluyuz sanırım. (Pabuç'tan kopya çekmiş gibi hissettim birden kendimi) Yeter ki insan kapasitesiyle hayallerinin orantısını doğru kurabilsin. Yoksa sonu inkisar-ı hayal olur, hüsran olur....

E dedi ki...

URUGUAYLI :) haklısın en güzel sorgulamadan yaşamak yoksa içinden çıkamayız..

E dedi ki...

pabucum cnm ölüm gerçek ama oturup bekleyemeyiz...elbette senin dediğin doğruyu bulup onunla yaşmak en güzeli

E dedi ki...

kahve telvesi çok tatlısın teşekür ederim... hangeme :)) çok hoşuma gitti

vişnap dedi ki...

Bugün varız yarın yokuz.Ölüm akılda devamlı kalıcı olsaydı hepimiz biz insanlar perişan olurduk hayallerimizde hayal olurdu.Yaşıyoruz eğer yaşamın içinde anlık mutluluk sürelerini de mümkün mertebe uzun tutabilirsek daha da mutlu oluruz.Bazen ölümü düşününce her şeyden vazgeçiyorum o an .Canım sevgiler emeklerine sağlık öpüyorum

Blogger dedi ki...

Ölüm dediğin doğumdan farklı mı ki? ve doğum bir alemden bir aleme adım atmak değil mi?
Ve ölüm hayatın sonu değil, beden insanlarınca üretilmiş bir kavram kargaşası var.
İnsan için yok olmak diye bir şey yok :)

Ve ölüm hayat denen nimeti bitirmiyor, Dünyayı herşeyleri zanneden aptalları bitiriyor :)

Ve hayat güzeldir, her anı lezzetlerle dolu; Bakma üzülüyoruz, sıkılıyoruz hepsi bizim ürettiğimiz, saçmalıkların bir sonucu.

Ve hayal et, çünkü her şey hayallerle başlar..

Bir keresinde birine bişiyler anlattım, çok hayalperestsin dedi bana ve güldü..
1 hafta sonra anlattıklarım yaşandı ve o da gördü..
Hayal nedir ki? Bir şeyi hayal derecesinde imkansız yapacak hangi güç var? Veya hangi hayale gücü yetmez Rabbinin ?

E dedi ki...

Anı yaşamak gerek demi vişnabım ama hayal kurmadan hayat güzelleşmiyor :)

E dedi ki...

Ercan Hoşgelmişsin :) Ne kadar güzel ifade etmişsin başka ne söylene bilinirki selamlar :)